Снощи за първи път ми се наложи да карам Алфата по тъмно и забелязах нещо.Късите светлини са супер, но когато пусна дълги светят много събрани в средата и изключително много горе.Светят в короните на дърветата .. даже и над тях.Има ли начин да се настроят само дългите без да се развалят късите ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за дългите светлини
Collapse
X
-
Провери дали крушките са легнали добре във фара. Възможно е да са вирнати нагоре, да не са си в леглата поне при един авер беше така.
-
Регулирането действа на целия рефлектор (т.е. и на къси и на дълги), не може поотделно. Както писа колегата по-горе, вероятно някоя от крушките не е влязла както трябва в гнездото си, възможно е също и кофти крушка (случвало ми се е на крушка бош да свети на майната си)Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщениеМисля, че е възможно и ако колата е била удряна преди....Аз имам подобен проблем, а всичко останало си е добре и си правя този извод..
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеРегулирането действа на целия рефлектор (т.е. и на къси и на дълги), не може поотделно. Както писа колегата по-горе, вероятно някоя от крушките не е влязла както трябва в гнездото си, възможно е също и кофти крушка (случвало ми се е на крушка бош да свети на майната си)Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Утре след работа ще ги погледна.Мерси за съветите.
Аз дори сигурно скоро нямаше да разбера.Но един бакшиш в града ми присветна къси дълги и аз викам оф на дълги ли карам.Обаче не.Като пуснах дълги сигурно и от самолет ме видяха.Странното е че и двата светят на едно и също ниво горе.Но като ги погледна ще разбера най-добре.Утре ще дам повече информация.Не знам но каго ги гледам фаровете от вън на едната кръшка има нещо като пластмасово капаче и от двете страни е така.Изобщо нямам представа какво е и за какво служи.На досегашните ми коли фаровете са били други.Last edited by Subsense; d.m.y г., 21:48.Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp
Comment
-
Рефлекторите на 156 са си негодно направени по рождение. Ако искаш хубави дълги, трябва да забиеш късите в земята. А ако късите са нормално, става както при тебе. Или се примиряваш, или генералното решение е - слагаш едни лупи с ксенон и забравяш за проблема.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Истината е че всички караме с много вдигнати къси и затова дългита ни светят на гаргите. И при мене го има тоя ефект. За да са ОК дългите, късите трябва да са къси наистина. Затова съм си ги нагласил така че си ги регулирам от копчето - държа ги на1 - мога да ги дигна или сваля по желание.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеРефлекторите на 156 са си негодно направени по рождение. Ако искаш хубави дълги, трябва да забиеш късите в земята. А ако късите са нормално, става както при тебе. Или се примиряваш, или генералното решение е - слагаш едни лупи с ксенон и забравяш за проблема.
Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщениеИ мойте дълги светят в небесата, а късите са супер...а колата не е удряна никога. На какво друго може да се дължи този "феномен" ?Last edited by danniel; d.m.y г., 12:46.
Comment
Comment