Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за дългите светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за дългите светлини

Снощи за първи път ми се наложи да карам Алфата по тъмно и забелязах нещо.Късите светлини са супер, но когато пусна дълги светят много събрани в средата и изключително много горе.Светят в короните на дърветата .. даже и над тях.Има ли начин да се настроят само дългите без да се развалят късите ?
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
    Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
    Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Провери дали крушките са легнали добре във фара. Възможно е да са вирнати нагоре, да не са си в леглата поне при един авер беше така.
    Alfa 156, 2.0 TS
    VW Vento 1.8- Бившата
    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Регулирането действа на целия рефлектор (т.е. и на къси и на дълги), не може поотделно. Както писа колегата по-горе, вероятно някоя от крушките не е влязла както трябва в гнездото си, възможно е също и кофти крушка (случвало ми се е на крушка бош да свети на майната си)
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Мисля, че е възможно и ако колата е била удряна преди....Аз имам подобен проблем, а всичко останало си е добре и си правя този извод.

Comment

И мойте дълги светят в небесата, а късите са супер...а колата не е удряна никога. На какво друго може да се дължи този "феномен" ?
          Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
          ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
            Мисля, че е възможно и ако колата е била удряна преди....Аз имам подобен проблем, а всичко останало си е добре и си правя този извод.
            Няма таква възможност. Рефлектора за къси и дълги е един детайл от твърда пластмаса. Няма как половината да е обърната към звездите, а другата част към пътя. Колегата си го е написал .

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Регулирането действа на целия рефлектор (т.е. и на къси и на дълги), не може поотделно. Както писа колегата по-горе, вероятно някоя от крушките не е влязла както трябва в гнездото си, възможно е също и кофти крушка (случвало ми се е на крушка бош да свети на майната си)
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Утре след работа ще ги погледна.Мерси за съветите.
              Аз дори сигурно скоро нямаше да разбера.Но един бакшиш в града ми присветна къси дълги и аз викам оф на дълги ли карам.Обаче не.Като пуснах дълги сигурно и от самолет ме видяха.Странното е че и двата светят на едно и също ниво горе.Но като ги погледна ще разбера най-добре.Утре ще дам повече информация.Не знам но каго ги гледам фаровете от вън на едната кръшка има нещо като пластмасово капаче и от двете страни е така.Изобщо нямам представа какво е и за какво служи.На досегашните ми коли фаровете са били други.
              Last edited by Subsense; d.m.y г., 21:48.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
              Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
              Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Comment

Рефлекторите на 156 са си негодно направени по рождение. Ако искаш хубави дълги, трябва да забиеш късите в земята. А ако късите са нормално, става както при тебе. Или се примиряваш, или генералното решение е - слагаш едни лупи с ксенон и забравяш за проблема.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Истината е че всички караме с много вдигнати къси и затова дългита ни светят на гаргите. И при мене го има тоя ефект. За да са ОК дългите, късите трябва да са къси наистина. Затова съм си ги нагласил така че си ги регулирам от копчето - държа ги на1 - мога да ги дигна или сваля по желание.
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Рефлекторите на 156 са си негодно направени по рождение. Ако искаш хубави дълги, трябва да забиеш късите в земята. А ако късите са нормално, става както при тебе. Или се примиряваш, или генералното решение е - слагаш едни лупи с ксенон и забравяш за проблема.
                    Абсолютната истина. Ужасни къси има тази кола.

Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщение
                    И мойте дълги светят в небесата, а късите са супер...а колата не е удряна никога. На какво друго може да се дължи този "феномен" ?
                    Някой преди теб си е нагласил късите, (които заводско светят на две педи пред колата) за сметка на дългите.
                    Last edited by danniel; d.m.y г., 12:46.
                    156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Working...
                    X